FRYTKI ZIEMNIACZANE PROSTE PODSMAŻANE
Sposób przygotowania/ bez rozmrażania/:
1. W piekarniku:
Zamrożoną porcję frytek wsypać na blachę piekarnika, Piekarnik wcześniej rozgrzać do temperatury 220 stopni C. Piec 15 do 20 minut aż frytki uzyskają odpowiednią chrupkość i kolor. W trakcie pieczenia należy je kilka razy przemieszać.
2. W głębokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wsypać do koszyka frytownicy i zanurzyć w oleju podgrzanym do temperatury 175 stopni C. Smażyć 4 minuty do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
3. Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wsypać na patelnię pokrytą cienką warstwą rozgrzanego oleju. Smażyć 10 do 15 minut aby uzyskać odpowiednią chrupkość i kolor. W trakcie smażenia należy przemieszać.
Skład:
Ziemniaki, olej palmowy.
Dostępne są wielkości opakowań
- woreczki 0,75 kg (Karton 9 kg)
- 4 x 2,5 kg
|