Frytki proste

 

FRYTKI ZIEMNIACZANE PROSTE PODSMAŻANE

Sposób przygotowania/ bez rozmrażania/: 
1. W piekarniku:

Zamrożoną porcję frytek wsypać na blachę piekarnika, Piekarnik wcześniej rozgrzać do temperatury 220 stopni C. Piec 15 do 20 minut aż frytki uzyskają odpowiednią chrupkość i kolor. W trakcie pieczenia należy je kilka razy przemieszać.

2. W głębokim oleju:

Zamrożoną porcję frytek wsypać do koszyka frytownicy i zanurzyć w oleju podgrzanym do temperatury 175 stopni C. Smażyć 4 minuty do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.

3. Na patelni:

Zamrożoną porcję frytek wsypać na patelnię pokrytą cienką warstwą rozgrzanego oleju. Smażyć 10 do 15 minut aby uzyskać odpowiednią chrupkość i kolor. W trakcie smażenia należy przemieszać.

Skład:
Ziemniaki, olej palmowy.

Dostępne są wielkości opakowań

  • woreczki 0,75 kg (Karton 9 kg)
  • 4 x 2,5 kg

 

« powrót

Skontaktuj się z nami

telefony: +48 14 613-15-14
fax: +48 14 613-15-15
e-mail: biuro@zamvinex.pl

 

Nowość

Warzywa na patelnię i na parę z ryżem

Park maszynowy

Posiadamy nowoczesny i bogaty park maszynowy, dzięki któremu jesteśmy w stanie wykonać każde zamówienia | więcej »

 
 

©2013 - Zamvinex ®

Producent mrożonych owoców i warzyw
32-731 Żegocina,
Łąkta Górna 255

| Strona główna | Nasza firma | Oferta produktowa | Technologia | Kontakt | Mapa strony